Tips voor je promotie en receptie!

TIPS VOOR jouw GROTE DAG: JE PROMOTIE

Ik geef je graag een paar kleine tips!

Al meer dan tien jaar fotografeer ik promoties op de universiteit van Groningen. In het academiegebouw ben ik bijna wekelijks te vinden voor het fotograferen van een promotie. En bij best veel promoties denk ik soms 'dat had ik je graag als tip meegegeven'. Vandaar, een simpel lijstje met tips zodat je wellicht nog iets beter voorbereid de dag gaat ervaren! En nee, dat zijn geen tips hoe je vragen moet beantwoorden tijdens je verdediging, maar hele praktische en simpele tips!

03

02

01

Receptie extern?

Proost!

Hydratatie

Ga je de receptie niet in de universiteit vieren? Communiceer vooraf naar de genodigde dat ze na de uitreiking meteen naar de betreffende locatie kunnen gaan. Het is leuker als de felicitaties daar plaatsvinden dan chaotisch in de gang of de hal.

Voordat je gaat promoveren kom je in het 'zweetkamertje' terecht. Een prachtige kamer, maar er zijn geen voorzieningen. Neem dus een flesje water mee en eventueel nog andere versnaperingen!

Na je verdediging gaat de commissie in beraad, je gaat weer voor circa 10 minuten naar het 'zweetkamertje'. Euforie, want het zit erop!

Neem bubbels mee en een paar glazen zodat je stiekem alvast kan proosten met je paranimfen!

Tips waar je de receptie kunt vieren!

De universiteit van Groningen biedt de mogelijkheid om je receptie in de Spiegelzaal van het academiegebouw te vieren. Het is heel fijn dat je vrijwel direct na de uitreiking meteen het glas kan heffen en de felicitaties in ontvangst kan nemen. Maar, je kan de receptie natuurlijk ook prima uitbesteden aan een horecagelegenheid in de buurt. Ik geef je graag een paar mogelijkheden die op loopafstand van de universiteit zijn gevestigd en waar ik regelmatig een receptie fotografeer!

Land van Kokanje

Omschrijving

Een fijne ruimte 100 meter naast het academiegebouw. Achterin het restaurant is een sfeervol zaaltje waar je gerust met 65 mensen een receptie kan vieren. Ze bieden bijvoorbeeld ook een high tea aan of en heerlijke borrelhapjes.

LANDVANKOKANJE.NL

Mr. Mofongo

Omschrijving

Mr. Mofongo is wellicht bekend van studie ontwijkend gedrag, het is het SOG café die tegenover de universiteitsbibliotheek zit ;-). Mofongo circa 20 meter naast het academiegebouw, dichtbij kan bijna niet!

Mofongo is een waanzinnig groot pand met veel mogelijkheden. Grote groepen kan wel een beetje lastig worden maar qua sfeer en kwaliteit erg goed!

mofongo.nl

Prinsenhof

Omschrijving

Prinsenhof is echt een prachtige en historische locatie in Groningen. Ze hebben meerdere (grote) zaaltjes en zitten qua hospitality op zeer hoog niveau. Prinsenhof is circa 500 meter lopen vanuit het Academiegebouw: prima te doen!

Prinsenhof heeft ook een groot hotel, wellicht een uitkomst!

prinsenhof.nl

Uurwerker

Omschrijving

De Uurwerker is een fijn en hippe stadscafe, ze hebben meerdere ruimte voor je promotie, bijvoorbeeld hun locatie 'Uurwerkertje' of in de 'Bistro Tijdsbestek'. De Uurwerker is circa 200 meter naast het Universiteitsgebouw.

uurwerker.nl

Half uurtje extra?

In de pakketten die ik aanbied is tenminste 2,5 uren fotografie inclusief. In principe is dat voldoende om ook je receptie grotendeels te fotograferen.

Maar, verwacht je een hoge opkomst (meer dan 75 mensen) en is je receptie extern?

Boek dan 30 - 60 minuten extra of boek pakket 3 of het all in pakket. Dan weet je zeker dat alle felicitaties en mooie momentjes erop staan!

NEEM CONTACT OP